Abádszalóki Vitorlás Vendégház

Kapcsolat

 “Ez nem csak egy utazás, ez egy élmény!”

Abádszalóki Vitorlás Vendégház és Étterem itisexam.com

 Térkép

image description

A Tisza-tó viszonylag jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, hiszen országos elosztó, találkozási csomópont közúton, vasúton, vízi úton egyaránt. Ez a megállapítás konkrétan két – két településre igaz teljes egészében, a nagy Tisza-híd által összekötött Tiszafüredre és Poroszlóra illetve a közös közúti – vasúti híddal összekötött Kiskörére és Abádszalókra. Ezekről a településekről azonban könnyen megközelíthető a két part többi falva és települése, így: Poroszlóról – Kisköréről a jobb parti települések, Tiszafüredről – Abádszalókról a bal parti települések.

  • Az Abádszalóki Vitorlás Vendégház és Étterem közúton elérhető: M03 autópályáról Budapest – Nyíregyháza – Miskolc irányokból, a Füzesabonyi kijárótól a 33 -as főközlekedési úton Debrecen felé, Tiszafüredtől – Abádszalók irányában.
  • A 4 -es főközlekedési útról Budapest – Szolnok – Fegyvernek, (a fegyverneki MOL kútnál tovább) majd 500 m, és az úgynevezett só úton a Tisza-tó, Kunhegyes, Abádszalók irányába.
  • Nyíregyháza – Debrecen felől: a 4 -es főközlekedési úton Karcag – majd tovább Kunmadaras, Kunhegyes, Abádszalók.
  • Kisújszállás, Kenderes, Kunhegyes, Abádszalók.
  • Debrecenből a 33 -as főúton Hortobágy, Tiszafüred, majd tovább Abádszalók.

A tó vasúton is könnyen megközelíthető: Budapest irányából a 80-as vonalon Kál – Kápolna vagy füzesabonyi átszállással, onnan pedig a Kál-Kápolna – Kisújszállás, vagy a Füzesabony – debreceni szárnyvonalon.

Szolnok irányából a Budapest – Szolnok – Cegléd – Kisújszállás – Karcag vasútvonal, Kisújszállástól a Kál-Kápolna Karcagtól pedig a Tiszafüred vonal vezet a Tisza-tóhoz.

 

Abádszalók a Kisújszállás – Kál-Kápolna vasútvonalról érhető el. A település önálló vasúti megállóval rendelkezik, de ez 6 km-re van a városközponttól. Helyi és helyközi autóbuszjárattal lehet elérni a települést. Indulás előtt érdemes a MÁV és Volán menetrendet áttanulmányozni.

 

Kompközlekedés:
Ároktő-Tiszacsege:
folyamatosan: 6.00-20.00  óráig  Max. 28 tonna
– Tiszadorogma-Egyek:
folyamatosan: 6.00-20.00  óráig   Max. 10 tonna
– Tiszaroff-Tiszasüly:
folyamatosan: 6.00-20.00  óráig   Max. 20 tonna
– Nagykörű-Fegyvernek:
folyamatosan: 6.00-20.00  óráig  Max. 20 tonna